Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини със спанак и бекон

Пилешки руладини със спанак и бекон

Пилешки руладини със спанак и бекон
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пилешките руладини със спанак и сирене са една чудесна идея да замените скучните пържоли на скара или фурна, които със сигурност хапвате доста често"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. пържоли от без кожа
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • спанак - 250 г
  • краве сирене - 50 г
  • рикота - 100 г
  • бекон на ленти - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли се начукват и изтъняват. Поръсват се със сол, смлян черен пипер и чесън на прах.

Следва приготвяне на плънката. За целта се почиства и нарязва на дребно лукът. Слага се в тиган и се запържва.

Когато омекне, към него се прибавя измитият спанак. Щом спанакът се запържи, се прибавят натрошеното сирене и рикотата.

Във всяка една пилешка пържола се слага от готовата плънка, навива се на руло и допълнително се увива с ленти бекон.

Руладините се нареждат в намазнена тавичка, поставят се във фурната и се пекат на 190°C около 50 минути.

Сервират се пилешки руладини със спанак и бекон с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: