Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини с бекон и сирене

Пилешки руладини с бекон и сирене

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки руладини с бекон и сирене
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Изберете по-лека гарнитура, защото ще искате да хапнете повече от тези ароматни пилешки руладини с бекон и сирене"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пушено сирене - 100 г, слайс
  • пушен бекон - 150 г
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - за намазване
  • маруля - 2 листа за декорация
  • морков - 1 бр. за декораця
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обезкостете пилешките бутчета. Поръсете ги с черен пипер, сол и ги покрийте с фолио за свежо съхранение.

Начукайте ги леко и внимателно с дървено чукче, като внимавате да не разкъсате месото.

Във всяко сложете по едно-две листа пушено сирене, отгоре сложете по половин скилидка счукан чесън, разпределете бекона, предварително нарязан на кубчета, и завършете с кръгчета зелен лук.

Завийте на рулца, като накрая забодете по няколко клечки за зъби, за да не се развиват.

Прехвърлете ги в тавичка с постлана и намазана с олио хартия за печене.

С помощта на четка леко ги намажете с олио и покрийте рулата с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна с включен вентилатор на средна решетка около 30 минути.

Накрая отстранете фолиото и върнете във фурната за кратко.

Декорирайте руладините с листенца маруля, стръкчета пресен лук и пръчици от морков.

И не забравяте да си кажете Наздраве с чаша вино!

Пилешките руладини с бекон и сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: