Начин на приготвяне
Измийте и обезкостете пилешките бутчета. Поръсете ги с черен пипер, сол и ги покрийте с фолио за свежо съхранение.
Начукайте ги леко и внимателно с дървено чукче, като внимавате да не разкъсате месото.
Във всяко сложете по едно-две листа пушено сирене, отгоре сложете по половин скилидка счукан чесън, разпределете бекона, предварително нарязан на кубчета, и завършете с кръгчета зелен лук.
Завийте на рулца, като накрая забодете по няколко клечки за зъби, за да не се развиват.
Прехвърлете ги в тавичка с постлана и намазана с олио хартия за печене.
С помощта на четка леко ги намажете с олио и покрийте рулата с алуминиево фолио.
Печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна с включен вентилатор на средна решетка около 30 минути.
Накрая отстранете фолиото и върнете във фурната за кратко.
Декорирайте руладините с листенца маруля, стръкчета пресен лук и пръчици от морков.
И не забравяте да си кажете Наздраве с чаша вино!
Пилешките руладини с бекон и сирене са готови.