Лековита пилешка супа с моркови и джинджифил

Аника ВойтАника Войт
Готвач
201
1k
802
337
1
21/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 370
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в тенджера и го залейте с вряла вода. Добавете дафинови лист и го варете около час на слаб огън.

Щом е готово, го изваждате, и щом поизстине, го обезкостявате.

Бульона го запазете, като предварително го прецедете.

Лукът, чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно. Слагат се в сгорещен олио и се запържва за около 3- 4 минути.

Добавя се почистените и нарязани на дребно картофи, моркови и целина.

Джинджифилът се обелва и се настъргват на ренде, след което се прибавя към останалите зеленчуци.

Разбъркайте и добавете бульона на полезната пилешка супа.

Оставете да заври за 3-4 минтуни.

Добавете пилешкото месо и фидето. Оставете на котлона до сготвянето на фидето.

Овкусете със сол и сока на един лимон.

Поръсете лековита пилешка супа с моркови и джинджифил с накълцан магданоз.

Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера от неръждаема стомана с двойно дъно 6.3л
62.60 лв.
Виж ››

Дълбока тенджера за приготвяне на голямо количество храна - нито един празник няма да ви се опре! Имате цели 6.3 л, които да напълните със своето въображение и кулинарни умения. Голяма тенджера - голямо удобство!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Аника Войт
Аника Войт
25.02.2020 12:17
Благодаря за оценката. Наистина джинджифил придава страхотен вкус. А е и полезна за тези болнави сезони.
0
0
Красимира Андреева
Чудесна загряваща супичка. Браво за рецептата.
0
0