Начин на приготвяне
Сложете пилето в тенджера и го залейте с вряла вода. Добавете дафинови лист и го варете около час на слаб огън.
Щом е готово, го изваждате, и щом поизстине, го обезкостявате.
Бульона го запазете, като предварително го прецедете.
Лукът, чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно. Слагат се в сгорещен олио и се запържва за около 3- 4 минути.
Добавя се почистените и нарязани на дребно картофи, моркови и целина.
Джинджифилът се обелва и се настъргват на ренде, след което се прибавя към останалите зеленчуци.
Разбъркайте и добавете бульона на полезната пилешка супа.
Оставете да заври за 3-4 минтуни.
Добавете пилешкото месо и фидето. Оставете на котлона до сготвянето на фидето.
Овкусете със сол и сока на един лимон.
Поръсете лековита пилешка супа с моркови и джинджифил с накълцан магданоз.
Коментари