Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Лековита пилешка супа с моркови и джинджифил

Лековита пилешка супа с моркови и джинджифил

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Лековита пилешка супа с моркови и джинджифил3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. домашно
  • моркови - 300 г
  • целина - 1 стръг
  • картофи - 100 г
  • джинджифил - 50 г пресен
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • фиде - една шепа
  • лимонов сок - на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилето в тенджера и го залейте с вряла вода. Добавете дафинови лист и го варете около час на слаб огън.

Щом е готово, го изваждате, и щом поизстине, го обезкостявате.

Бульона го запазете, като предварително го прецедете.

Лукът, чесънът и лютата чушка се нарязват на ситно. Слагат се в сгорещен олио и се запържва за около 3- 4 минути.

Добавя се почистените и нарязани на дребно картофи, моркови и целина.

Джинджифилът се обелва и се настъргват на ренде, след което се прибавя към останалите зеленчуци.

Разбъркайте и добавете бульона на полезната пилешка супа.

Оставете да заври за 3-4 минтуни.

Добавете пилешкото месо и фидето. Оставете на котлона до сготвянето на фидето.

Овкусете със сол и сока на един лимон.

Поръсете лековита пилешка супа с моркови и джинджифил с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Благодаря за оценката. Наистина джинджифил придава страхотен вкус. А е и полезна за тези болнави сезони.
25.02.2020 12:17
Красимира Андреева
Красимира Андреева
Чудесна загряваща супичка. Браво за рецептата.
25.02.2020 11:41
1