Меки сладки с тиква и крем

Меки сладки с тиква и крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
40
"Меките тиквени сладки с крем ще оставят гостите ви без думи"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г
  • захар - 200 г
  • брашно - 400 г
  • краве масло - 200 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 4 к.л.
  • портокал - кората
  • пудра захар - за овалване
  • крема сирене - 2 с.л.
  • маскарпоне - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете тикват на пара. Извадете и оставете да изстине.

Намачкайте с вилица. Сложете варената тиква в купа заедно с останалите продукти. Замесете тесто.

Оставете го в хладилника за 30 минути.

Извадете, оформете малки топчета. Оваляйте тиквените сладки в пудра захар.

Сложете ги в тавичка, застлана с хартия за печене.

Сплескайте леко горната част. Наредете ги на разстояние.

Печете слепените сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. Извадете и оставете да се охладят напълно.

В купа смесете крема сиренето с маскарпонето и разбъркайте добре.

Слепете сладките по две и подредете меките сладки с тиква и крем в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Мариана, развихрила си се в кухнята. И тези сладки са невероятни. Непременно ще ги опитам и аз :)
20.02.2020 19:34