Разкошна бисквитена торта с крем Бейлис

Аника ВойтАника Войт
Новак
10
2
141
22/02/2020
"Разкошна бисквитена торта с Бейлис, която ще обикнете от пръв поглед "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 764
  • Преглеждания за месеца2043
  • Преглеждания за седмицата361
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 800 мл
  • бисквити - 2 пакета Роден Край
  • захар - 160 г
  • пудинг - 2 пакета ванилов
  • кайсии - 6 - 7 с.л сладко
  • бейлис - 200 г (отделно за потапяне на бисквитите)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка, с която започваме приготвянето на тази разкошна бисквитена торта с Бейлис, е да направим крема за тортата.

Според пудинга, който имате, следвайте указанията за приготвянето му на опаковката.

Извадете 200 грама от нужното мляко и на негово място заместете с 200 грама от ликьора. Намалете и нужното количество на захарта.

Сложете млякото заедно с 200 мл Бейлис да заври. Прибавете разтвореното нишесте и разбъркайте, докато вкусният пудинг се сгъсти.

Щом ваниловият пудинг е готов, го отделяте настрани и започвате да редите и вашата бисквитена торта.

Бисквитите се изваждат от пакета и една по една се потапят хубаво в ликьора Бейлис. Подреждат се в тавичката за торта. Отгоре се залива с половината ванилово-ликьорен крем. Добавяме и 6-7 лъжички сладко от кайсии.

Продължаваме и с втория пакет бисквити. Отново първо ги напояване в Бейлис, а след това редим.

Завършваме като и върху втория пласт от бисквити намажем с крема с Бейлис.

По желание украсяваме с шоколадови пръчици.

Задължително прибираме бисквитената торта в хладилник за една вечер. Нужно и е време да стегне и да може бисквитките да поемат хубаво от крема.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар