Гъбена кремсупа със сирене Бри

ГабриелаГабриела
Помощник Готвач
84
40
61
21/02/2020
"Гъбена кремсупа със сирене Бри - звучи вкусно - и е "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да започнем с приготвянето на бульона. Разбира се вие може да използвате готов на кубчета, но ако решите да е домашен, ще бъдете очаровани от резултата.

В случая моя зеленчуков бульон е от лук, морков, червена чушка, половин стрък праз, две скилидки чесън и няколко стръка магданоз.

Всичките се почистват и се нарязват. В средно дълбока тенджера сипвате 1 литър вода и слагате всички зеленчуци, добавяте към тях черен пипер на зърна, сол и малко олио и всичко се вари около 20-25 минути на среден огън.

Докато бульонът се вари, гъбите обелете и нарежете на ситно. Двете скилидки чесън смачкайте и нарежете също на ситно.

Загрейте в средно дълбока тенджера малко от маслото и малко олио и задушете гъбите за няколко минути.

Добавете чесъна и задушете още за кратко. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашното, за да се запържи и то.

Налейте бульона малко по малко, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.

Прибавете след това сметаната и сиренето Бри към апетитната гъбена супа, нарязано на дребни кубчета. Оставете на огъня още за 5 минутки и след това пасирайте супата добре.

След като сте я пасирали, я върнете за последно на котлона, добавете останалото масло и гответе гъбената кремсупа със сирене Бри още за 2-3 минути.

Сервирайте вкусната супа по желание с крутони или нещо различно по ваш вкус.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар