Начин на приготвяне
Първо да започнем с приготвянето на бульона. Разбира се вие може да използвате готов на кубчета, но ако решите да е домашен, ще бъдете очаровани от резултата.
В случая моя зеленчуков бульон е от лук, морков, червена чушка, половин стрък праз, две скилидки чесън и няколко стръка магданоз.
Всичките се почистват и се нарязват. В средно дълбока тенджера сипвате 1 литър вода и слагате всички зеленчуци, добавяте към тях черен пипер на зърна, сол и малко олио и всичко се вари около 20-25 минути на среден огън.
Докато бульонът се вари, гъбите обелете и нарежете на ситно. Двете скилидки чесън смачкайте и нарежете също на ситно.
Загрейте в средно дълбока тенджера малко от маслото и малко олио и задушете гъбите за няколко минути.
Добавете чесъна и задушете още за кратко. Щом гъбите станат златисти, поръсете с брашното, за да се запържи и то.
Налейте бульона малко по малко, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Гответе на слаб огън 20 минути.
Прибавете след това сметаната и сиренето Бри към апетитната гъбена супа, нарязано на дребни кубчета. Оставете на огъня още за 5 минутки и след това пасирайте супата добре.
След като сте я пасирали, я върнете за последно на котлона, добавете останалото масло и гответе гъбената кремсупа със сирене Бри още за 2-3 минути.
Сервирайте вкусната супа по желание с крутони или нещо различно по ваш вкус.
Добър апетит!