Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свинско месо, гъби и чушки

Кавърма със свинско месо, гъби и чушки

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Кавърма със свинско месо, гъби и чушки
Снимка: Габриела
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Обожаваме кавърма, а тази сякаш ни намига и при вас ли е така"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 200 мл пасирани или 1 с.л доматена паста
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете месото на желаните от вас порционни парчета. Овкусете със сол и черен пипер.

Лукът и гъбите ги нарежете на полумесеци, а чушките - на шайбички. Скилидките чесън намачкайте и нарежете на ситно.

В дълбок тиган или тенджерка загрейте мазнина и добавяте зеленчуците да се задушат за няколко минути.

Добавете след кратко и свинското месо. Задушете всичко заедно за няколко минути, докато месото хване красива кафява коричка.

Поръсете с брашно и разбъркайте за кратко, след това добавете доматите и малко вода.

Овкусете с подправките и оставете така всичко да покъкри на слаб огън. За да не е кисела свинската кавърма, добавете малко захар или мед.

Свинското с гъби се готви до готовност на слаб огън.

По желание може да досготвите кавърмата със свинско месо, гъби и чушки във фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: