Начин на приготвяне
Към каймата се добавят белтъците и се овкусява с изброените подправки.
От всички продукти се омесват кюфтенца, правят се топчета колкото мандарина. Слагат се в касерола с горещата вода да клокнат за 10 минути.
За фрикасето:
В тенджерка се запържват лукът, чесънът и настърганият морков с олиото.
Бульонът, в който се вариха кюфтенца, се прецежда и се добавя в тенджерата и се овкусява с изброените подправки - без магданоза. Когато заври се добавят кюфтенца и се готвят до готовност.
Жълтъци и кисело мляко се разбиват към тях се добавя разтвореното със студена вода брашно.
Така получената смес се темперира и се добавя към вкусното фрикасе.
Оставя се за 5 минути да клокнат кюфтетата в бял сос и се изключва котлонът.
Поръсват се кюфтенца фрикасе с магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и това класическо фрикасе с пилешко.
Коментари