Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Фрикасе»Фрикасе от кюфтенца и зеленчуци

Фрикасе от кюфтенца и зеленчуци

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705231
Фрикасе от кюфтенца и зеленчуци1 / 3
28/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • телешка кайма - 400 г
  • елда - 50 г
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • отделно
  • броколи - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 500 г
  • масло - 50 г
  • за фрикасе соса
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и се нарязват на ивички. Осоляват се. Задушават се в маслото.Доливат се две водни чаши с вода (около 600-700 мл).

През това време омесете кюфтенцата. Гледайте да са средно големи, за да се сварят по-бързо.

Бульонът от гъбите се осолява допълнително и кюфтенцата се пускат вътре да се сварят. Накрая се прибавят и броколите, накъсани на малки розички.

От брашното се забърква брашняна каша с малка част от бульона, и на много тънка струя, с разбъркване, се прехвърля в тенджерата. Оставете да поври, докато се сгъсти. Изключете котлона.

Разбийте яйцето с киселото мляко. Към тях лъжичка по лъжичка прехвърлете част от кашичката при непрекъснато бъркане.

Идеята е яйцето да не се пресече и да се адаптира към температурата. Върнете застройката отново на тънка струя в тенджерата. Вкусното фрикасе е готово за сервиране!

Зарадвайте всички гладници у дома с Фрикасе от кюфтенца и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мила Тонкова
Мила Тонкова
Много вкусно
17.03.2020 22:59