Начин на приготвяне
Разбийте хубаво яйцата. Добавете захарта. И разбъркайте двете съставки.
Сложете олиото, водата и ванилията и отново разбъркайте.
Вземете един портокал, измийте кората, обелете я и нарежете на малки парчета коричката, изцедете сока от портокала и също прибавете към сместа.
Пресейте брашното с бакпулвера и добавяйте, като бъркате непрекъснато да се получи гладка смес.
Вземете другия портокал, също го измийте хубаво с вода. Нарежете го на тънки кръгове.
В стъклена тава поръсете с кристална захар, наредете кръгчетата портокал и изсипете сместа за портокаловия сладкиш.
Вземете течния шоколад и с малка лъжичка слагайте в сместа. Нека има шоколад навсякъде.
В предварително загрята фурна на 180 градуса печем до готовност, портокаловия сладкиш с парченца и течен шоколад.
След като е готов, извадете от фурната покрийте с кърпа за около 10 мин. С върха на ножа отделете леко страните, но внимавайте да не го срежете и да се накъсай.
Обърнете върху чиния ароматния сладкиш, оставете да изстине портокаловия сладкиш с парчета портокал и течен шоколад.
Поръсете с пудра захар.