Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Кисело и прясно зеле с ориз в гърне

Кисело и прясно зеле с ориз в гърне

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Кисело и прясно зеле с ориз в гърне
Снимка: Иивинка
1 / 3
02/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • прясно зеле - 1/2
  • ориз - 1/2 ч. ч
  • домати
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинов лист
  • мас - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото и прясното зеле. Сложете ги в гърнето.

Измийте ориза и добавете към зелето. Сложете подправките и маста, объркайте зелето с ориза и подправките.

Налейте вода, да покриете зелето.

Включете фурната на 160 градуса и поставете пълното със зеле гърне.

Нека се готви на слаб огън.

От време на време разбърквайте. Ако се наложи, долейте още малко вода.

Малко преди вкусното печено зеле да стане готово, измийте домата и го нарежете на кубчета, добавете към зелето с ориз.

Вкусна българска гозба от кисело и прясно зеле с ориз в гърне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: