Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Кето суфле от тиквички в нутриблендер

Кето суфле от тиквички в нутриблендер

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Кето суфле от тиквички в нутриблендер
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервирайте соленото суфле с кисело мляко и извара за още по-страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • яйца - 5 бр. (само белтъците)
  • моцарела - 100 бр.
  • сланина - 150 г
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - щипка
  • хималайска сол - 1 к.л. (на кристали)
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • кокосово брашно - 2 - 3 с.л.
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • краве масло 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голямата чаша (800 мл) на нутриблендера сложете тиквичките, нарязани на кубчета, белтъците, скилидката чесън, стръковете копър и кристалчета хималайска сол. Блендирайте.

Изсипете по-голямата част от съдържанието в купа. Оставете малко от нея в чашата, за да се блендират по-лесно сланината и моцарелата, които предварително сте нарязали на кубчета.

Блендирайте ги и добавете в купата.

Прибавете кокосовото, лененото брашно и бакпулверът. Разбъркайте с лъжица.

Получената смес изсипете в намазана с масло тавичка с незалепващо покритие (или използвайте хартия за печене).

Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса на вентилатор до зачервяване.

Изпеченото суфле от тиквички още горещо намажете отгоре с краве масло.

Сервирайте соленото суфле по ваш вкус - с кисело мляко, извара или чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: