Начин на приготвяне
В голямата чаша (800 мл) на нутриблендера сложете тиквичките, нарязани на кубчета, белтъците, скилидката чесън, стръковете копър и кристалчета хималайска сол. Блендирайте.
Изсипете по-голямата част от съдържанието в купа. Оставете малко от нея в чашата, за да се блендират по-лесно сланината и моцарелата, които предварително сте нарязали на кубчета.
Блендирайте ги и добавете в купата.
Прибавете кокосовото, лененото брашно и бакпулверът. Разбъркайте с лъжица.
Получената смес изсипете в намазана с масло тавичка с незалепващо покритие (или използвайте хартия за печене).
Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса на вентилатор до зачервяване.
Изпеченото суфле от тиквички още горещо намажете отгоре с краве масло.
Сервирайте соленото суфле по ваш вкус - с кисело мляко, извара или чеснов сос.