Начин на приготвяне
Броколите се накъсват на розички и се задушават на пара за няколко минути.
Отцедете водата, посолете и с вилица намачкайте. Оставете да се поохлади, докато разбиете яйцата с кисело мляко и содата, потушена в него.
Постепенно се добавят бадемовото брашно, натрошеното сирене и 1-2 с.л. зехтин.
Сипете яйчената смес за соленото суфле при броколите и разбъркайте добре.
Формичките за суфле се намазват с четка с мазнина и се пълнят до 3/4 със сместа. Суфлетата с броколи се поръсват със семена.
Вкусните кето суфлета се пекат 20-25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Кето суфле с броколи и маслини е страхотно вегетарианско ястие!