Бяла лазаня на рулца

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Новак
23/02/2020
"Апетитна бяла лазаня, на която ни е много трудно да устоим "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно малка глава лук и една скилидка чесън.

В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, запържете за кратко лука и чесъна и добавете размитата с малко вода кайма. Продължете да пържите още за около 5 мин и излейте виното.

Изчакайте за минутка, докато се изпари алкохолът, след което добавете гъбите и граха.

Излейте зеленчуковия бульон, овкусете със сол и щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе, докато сосът остане на мазнина. Отстранете тигана и охладете.

В тиган разтопете кравето масло, добавете брашното и запържете за кратко. Излейте студеното прясно мляко, посолете и бъркайте, докато Бешамелът се сгъсти. Готовият Бешамел овкусете с щипка настъргано индийско орехче.

В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте за 2-3 мин корите. Охладете ги под течаща вода за секунда и разстелете на кърпа.

Върху голяма дъска сложете две от корите с леко застъпване. Сложете от плънката за лазанята и поръсете с настърган пармезан. Завийте корите на руло.

Нарежете пастата на малки рулца около 2 см. Изсипете от Бешамела на дъното на подходяща тавичка. Наредете рулцата. Постъпете така и с другите две кори.

Залейте апетитната лазаня с останалия Бешамел и поръсете обилно с пармезан. Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15-20 мин.

Сервирайте бялата лазаня на рулца топла.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар