Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Бяла лазаня на рулца

Бяла лазаня на рулца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Бяла лазаня на рулца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
23/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Апетитна бяла лазаня, на която ни е много трудно да устоим"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 4 бр. пресни
  • гъби - 200 г
  • грах - 200 г
  • кайма - 150 г
  • лук - 1 бр. малка глава
  • чесън - скилидка
  • пармезан - 100 г настърган
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • зеленчуков бульон - 100 мл
  • черен пипер - щипка
  • за бешамела
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 1 с.л с връх
  • краве масло - 50 г
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно малка глава лук и една скилидка чесън.

В тиган загрейте 1 к.ч. зехтин, запържете за кратко лука и чесъна и добавете размитата с малко вода кайма. Продължете да пържите още за около 5 мин и излейте виното.

Изчакайте за минутка, докато се изпари алкохолът, след което добавете гъбите и граха.

Излейте зеленчуковия бульон, овкусете със сол и щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе, докато сосът остане на мазнина. Отстранете тигана и охладете.

В тиган разтопете кравето масло, добавете брашното и запържете за кратко. Излейте студеното прясно мляко, посолете и бъркайте, докато Бешамелът се сгъсти. Готовият Бешамел овкусете с щипка настъргано индийско орехче.

В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте за 2-3 мин корите. Охладете ги под течаща вода за секунда и разстелете на кърпа.

Върху голяма дъска сложете две от корите с леко застъпване. Сложете от плънката за лазанята и поръсете с настърган пармезан. Завийте корите на руло.

Нарежете пастата на малки рулца около 2 см. Изсипете от Бешамела на дъното на подходяща тавичка. Наредете рулцата. Постъпете така и с другите две кори.

Залейте апетитната лазаня с останалия Бешамел и поръсете обилно с пармезан. Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 15-20 мин.

Сервирайте бялата лазаня на рулца топла.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: