Кралски макарони на фурна

ГабриелаГабриела
Помощник Готвач
95
40
65
23/02/2020
"На вашето внимание сервираме кралски макарони на фурна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 297
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата за кралските макарони на фурна с тяхното сваряване в подсолена вода, трябва да са малко по-твърди от ал денте. Ще ги печем все пак след това.

След това ги измийте със студена вода и ги оставете настрани.

Рендосайте сиренето и кашкавала като си отделите кашкавал в отделен сън за най-отгоре.

Счупете яйцето в купичка и го разбъркайте.

Започваме да приготвяме соса за макароните, като първо в съд разтопяваме маслото.

След това добавяме брашното и разбъркваме добре с телена бъркалка, докато получената каша леко покафенее. После прибавяме млякото и сметаната и продължаваме да бъркаме.

Сосът за паста ще се сгъсти и след това ще добавим няколко лъжици от него към разбитото яйце при непрекъснато бъркане, за да не се пресече яйцето.

След това прибавяме яйчената смес към соса.

Добавяме горчицата, солта и пипера.

Накрая добавяме кашкавала и сиренето, като отделим от кашкавала за отгоре.

Объркваме соса с макароните и ги изсипваме в намазнена тавичка.

Поръсваме равномерно кашкавал навсякъде и печем солените макарони на фурна в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Печем приблизително около 40 минути, докато макароните хванат златиста и кралска коричка.

Този вариант на ястието е много различен от класическите макарони на фурна, но е сочен и запомнящ се.

Текстурата е кремообразна, вкусът е незабравим!

Опитайте и се убедете сами!

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар