Солени макарони на фурна с кайма и бешамел

24/02/2020
"За сладките знаем, но и солените макарони на фурна са си удоволствие за сетивата, особено приготвени по този начин "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 081
  • Преглеждания за месеца584
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте около 2 л вода. Когато водата кипне, добавете 1 с.л. олио, 1 с.л. сол и сложете макароните /тръбички/.

Сварете макароните до пълна готовност.

Отцедете готовите макарони от горещата вода и ги залейте със студена, след което ги отцедете напълно.

Обелете лука и го запържете в малко олио.

Добавете каймата, предварително размита в малко вода. Запържете до готовност на каймата.

Добавете доматеното пюре, гответе още 2-3 минутки и свалете от огъня.

В друг тиган загрейте маслото, добавете брашното и го запържете.

Добавете прясното мляко на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

След като сосът Бешамел се сгъсти, прибавете готварската сметана, разбъркайте и свалете от огъня.

Овкусете със сол и черен пипер.

На дъното на тава за печене сложете един пласт макарони. Върху тях разстелете сместа с каймата. Сложете втори пласт макарони и полейте с белия сос.

Запечете макароните с кайма в загрята фурна за около 30 минути до златист загар.

Солените макарони на фурна са много вкусни.

Солените макарони на фурна с кайма и бешамел са подходящи за вечеря.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар