Начин на приготвяне
Най-напред приготвяме меренга за торта Павлова.
Белтъците се разбиват на средна скорост до образуване на пяна, захарта се добавя на части и скоростта се увеличава на максимум. Разбиват се 8-10 мин.
След това се добавят нишестето и сокът, разбъркват се за кратко. В тава, постлана с хартия за печене, се очертава кръг с диаметър 20-22 см, слагат се белтъците и се оформя.
Фурната предварително се загрява на 180 градуса. Тавата се поставя, фурната се намаля до 110 градуса и се пече час и половина.
След това фурната се открехва леко и се оставя за час.
Захващаме се с приготвянето на пухкавия крем за тортата.
В касерола се слагат захарта, жълтъците, кората на 1 портокал, маслото и портокаловият сок. Всичко се вари на тих огън до сгъстяване, след това се охлажда.
Млечната сметана и пудрата захар се разбиват до образуване на меки връхчета.
Върху блата за тортата се слага портокаловият крем и отгоре - разбитата сметана, а украсата е по ваше желание.
Торта Павлова с портокалов крем и ягоди е красива и много вкусна!
Източник: Стояна Чанова - Кулинарна мрежа