Галет с череши

Галет с череши4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Галет с черешки, който ни е любим преди още да сме го опитали"

Необходими Продукти

  • За малък пай
  • брашно - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 - 3 л
  • плодове - по избор, в случая череши
  • захар - на вкус
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това са продуктите за малък пай (около 25 см диаметър).

Плодовете са по избор, препоръчително е да не пускат много сок, защото галетът ще остане глетав.

Брашното се пресява, студеното масло се реже на кубчета и се смесват с ръце, колкото да стане на груби трохи.

Добавя се яйцето и водата. Омесва се с ръце и се разстила в тавичка.

Галетът не е нужно да гони перфектната кръгла форма на обикновения пай, така че тавата е без значение.

Редят се плодовете, ръси се със захар на вкус и се подгъват крайчетата.

Паят с череши се пече на 180 градуса до златиста коричка. Поръсва се с пудра захар.

Получава се хрупкав галет с череши със сочна вътрешност!

Източник: Veselina Evtimova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
вода - 2 - 3 л не са ли прекалено много
25.02.2020 11:16