Начин на приготвяне
Разбийте яйцето с вилица и отделете малка част за намазване на сладкия галет, преди да го сложим във фурната.
Нарежете маслото в купа на кубчета и го оставете за 30-60 минути на стайна температура.
Добавете останалите продукти и замесете меко и маслено тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 1 час.
Изчистете черешите, като махнете костилките. Сложете ги в дълбока купа.
Поръсете със захарта, нишестето и ликьора.
Разбъркайте и оставете така, докато тестото за пая е готово.
Извадете тестото от хладилника. Разточете го на кръг. Поставете чиния с диаметър 20 см, за да очертаете вътрешността. Там поръсете с галетата и сложете черешите. Загърнете краищата навътре.
Намажете със заделения жълтък, поръсете с малко кафява захар и печете черешовия пай в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Извадете, оставете да се охлади и поръсете галета с череши с пудра захар.