Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладка спаначена торта от турската кухня

Сладка спаначена торта от турската кухня

Сладка спаначена торта от турската кухня
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Страхотна вкусотийка под формата на сладка спаначена торта - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • спанак - 15 стръкчета
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 100 г
  • прясно мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 300 г
  • ванилия
  • за крема
  • прясно мляко - 300 г
  • захар - 100 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме със стръкчетата спанак, които трябва да са измити добре и почистени от дръжките.

Поставете ги в блендер, за да ги направете на сок. Когато сте готови, изсипете сока в купа и добавете яйцата и захарта, разбийте с миксер.

После добавете олиото и прясното мляко, бакпулвера, ванилията и брашното.

Сложете да се пече до суха клечка, като го проверявате да не изгори.

През това време си направете крема.

Изсипете прясното мляко в тенджера, после добавете захарта, една ванилия и брашното. Оставете да се вари за около 7-8 минути, докато стане гъсто като нишесте. Свалете от котлона и го оставете да изстине.

После вече изстиналия блат го режете на две - единия мажете с крема и поливате с малко прясно мляко, а другия го смилате в блендера да стане на трошички.

Като намажете първия блат с крема и го поръсите с натрошените трохи, го оставете поне 3 или 4 часа да стегне във хладилника.

Украсявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.

Аз украсих спаначения сладкиша с нар.

Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: