Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня

Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня

EleonoraEleonora
Новак
156411
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня
Снимка: Eleonora
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Обожаваме турските сладкиши и си ни личи, а този шекерпапе е главният виновник за сочните ни извивки"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г (1 пакетче)
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 средно големи
  • грис - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1
  • брашно - 2 ч.ч.
  • орехи - бадеми или други ядки, които са ви любими
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч. и още толкова вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сиропа за сладкиша. Трябва да се охлади, докато вие се занимавате с тестото.

В купа разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата, но отделете 1 жълтък за намазване на сладките.

Прибавете гриса заедно с ванилията и бакпулвера. Разбийте отново с миксера няколко минути. Сипете пресятото брашно и замесете тесто. Направете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.

Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса. Извадете ги, след като придобият златист цвят, и ги залейте с охладения сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: