Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Кнедли с хляб за кебап (специалитет от турската кухня)

Кнедли с хляб за кебап (специалитет от турската кухня)

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кнедли с хляб за кебап (специалитет от турската кухня)
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Знаете как се прави кебап, а сега вижте как да приготвите специалните турски кнедли с хляб"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 80 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • хляб - 250 г сух
  • брашно - 60 г
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте олиото и настържете почистената глава лук на едро ренде в него.

Добавете яйцата, прясното мляко и разбъркайте. Надробете сухия хляб на малки късчета и ги прибавете към сместа.

Посолете на вкус и добавете брашното и ситно нарязания магданоз, разбъркайте добре.

С мокри ръце оформете кнедли от сместа (без да ги стискате в дланите си) колкото голям орех.

В тенджера с подсолена и вряща вода, пуснете топчетата едно по едно, варите около 15 минути.

Поднесете кебапа с вкусните топли кнедли, за един по-вкусен обяд или вечеря.

Кнедлите с хляб за кебап (специалитет от турската кухня) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: