Гаджар Халва

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Гаджар Халва
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Следващият път, когато гледате индийски сериал, си пригответе този прекрасен индийски десерт - ще се потопите в ориенталската атмосфера още повече"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 кг
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 700 мл
  • ядки - 50 г сурови (по избор)
  • кардамон - 1 щипка смлян
  • масло - 1 с.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се обелват, измиват и се настъргват на най-тънката страна на рендето.

В тиган се загрява малко масло и се добавят морковите. Запържва се за 5 минути.

Следва да прибавим и прясното мялко, да разбъркаме и оставим на тих огън, покрити с капак.

След това се добавя миксът от ядки.

Изсипете и захарта и кардамона, разбъркайте.

Задушете за още около 10 мин. или докато халвата започне да се отлепя от стените на съда.

Сервирайте индийския десерт, като отгоре поръсите с кокосови стърготини. За по-голям ефект, използвайте формички при сервирането.

Гаджар Халвата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: