Бадемова халва

Yana G.Yana G.
Готвач
1786692423
Бадемова халва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Такъв десерт не сте опитвали досега. Опитайте и дайте по един лайк за майстора!"

Необходими Продукти

  • бадеми - 350 г сурови
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме 350 г сурови бадеми, за предпочитане е да са обелени. С помощта на чопър или друг подходящ уред ги мелим.

Слагаме захарта в тенджера с около 5 лъжици вода и я оставяме да се разтопи. Добавяме и смлените бадеми и разбъркваме добре.

Оставяме сместа да си поври, но слаб огън за около 5 минутки, като не спираме да разбъркваме.

Сваляме от огъня и оставяме да се охлади и изсипваме в малки формички.

Покриваме с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за няколко часа да се охлади добре. След това халвата е готова за консумация.

Бадемовата халва е много вкусен десерт опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: