Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с карамелено-белтъчен крем

Бисквитена торта с карамелено-белтъчен крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бисквитена торта с карамелено-белтъчен крем
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Много вкусна торта! Убийствена комбинация с шоколадов вкус и карамелен крем!"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 3 пакета
  • прясно мляко - 400 мл топло
  • жълтъци - 2 броя
  • краве масло - 250 г ( меко )
  • пудра захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. накълцани на едро
  • какао - 3 с.л.
  • За карамелено белтъчения крем
  • белтъци - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • За карамела
  • захар - 150 г
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбoĸa ĸyпa нaчyпвaмe биcĸвититe нa средно големи пapчeта и започваме да добавяме cъcтaвĸитe. Поръсваме какаото върху тях, пудрата захар, накълцаните на по едро орехи, нарязаните на парчета меки масла и разбитите жълтъци.

С голяма лъжица разбъркваме и започваме да добавяме на тънка струйка топлото прясно мляко. Сместа се бърка, докато се усвой млякото от бисквитите, но бавно и внимателно, така че да останат част от бисквитените парчета сухи (т.е. да се виждат парчетата бисквити, а не каша).

Покриваме купата със стреч фолио и поставяме в хладилник за 1 час за да стегне малко.

В малка откопчаваща се (ринг) форма сипваме сместа и натискаме с лъжица, за да не остане кухина в тортата. Поставяме формата в хладилник, завита с фолио за около 3 часа, за да стегне още повече.

През това време правим карамелено-белтъчен крем. За целта в метална купа разбиваме белтъците със захарта и щипка сол на сняг.

В друга метална купа карамелизираме захарта до желания от нас цвят. Прибавяме горещия карамел на тънка струйка към целувчения крем при непрекъснато бъркане с миксер на високи обороти.

Изваждаме тортата и преместваме в подходяща чиния. Премахваме внимателно стените и дъното на ринга и украсяваме тортата с карамелено-белтъчен крем като се отдаваме на фантазията си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: