Суджи Халва

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Суджи Халва
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"От домашната Суджи халва по-вкусна няма"

Необходими Продукти

  • краве масло - 150 г
  • бадеми - 50 г сурови
  • кашу - 50 г сурово
  • грис - 120 г
  • кардамон - 10 бр. шушулки
  • прясно мляко - 250 г
  • кафява захар - 80 г
  • ванилия - 1 пак.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко заедно със захарта и ванилията.

Ядките нарежете на едри парчета. Запечете ги леко в сух тиган.

Извадете зърната на кардамона от шушулките и ги стрийте в хаванче.

В огнеупорна тавичка загрейте маслото и щом се стопи, изсипете гриса.

Разбъркайте добре за около 5 минути. Котлонът не бива да е прекалено силен, настройте го на среден до слаб.

Добавят се ядките и стритият кардамон. Отново се разбърква сместа за халвата.

Изсипете подсладеното мляко и бъркайте, докато грис халвата не се сгъсти.

Сипете и заравнете Суджи Халвата в подходящ съд.

Изчакайте да се охлади напълно и стегне достатъчно.

Нарежете на парчета и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: