Начин на приготвяне
Загрейте прясното мляко заедно със захарта и ванилията.
Ядките нарежете на едри парчета. Запечете ги леко в сух тиган.
Извадете зърната на кардамона от шушулките и ги стрийте в хаванче.
В огнеупорна тавичка загрейте маслото и щом се стопи, изсипете гриса.
Разбъркайте добре за около 5 минути. Котлонът не бива да е прекалено силен, настройте го на среден до слаб.
Добавят се ядките и стритият кардамон. Отново се разбърква сместа за халвата.
Изсипете подсладеното мляко и бъркайте, докато грис халвата не се сгъсти.
Сипете и заравнете Суджи Халвата в подходящ съд.
Изчакайте да се охлади напълно и стегне достатъчно.
Нарежете на парчета и поднесете.