Газилер-халва

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Газилер-халва1 / 2
17/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. препечено пшеничено
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • розова вода - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете в съд маслото и добавете препеченото брашно, като бъркате няколко пъти.

Залейте с предварително приготвен сироп от захарта и водата, който сте ароматизирали с розовата вода.

Хомогенната вече смес сипете в тавичка и оставете да изстине. Нарязва се на парчета и поднесете.

Вместо с вода може да приготвите халвата с прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: