Бабината гъбена супа

ЖулиетаЖулиета
Новак
64
1
2
25/02/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 189
  • Преглеждания за месеца2091
  • Преглеждания за седмицата779
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме на полумесеци гъбите, оставяме настрани.

В тенджерка слагаме маслото заедно с гъбите задушаваме до леко омекване. Изваждаме ги във отделен съд и във същата тенджерка добавяме олиото.

Нарязваме на ситно зеленчуците и слагаме да се запържат до златисто, към тях прибавяме гъбите.

Разбъркваме и добавяме водата в гъбената чорба.

Оставяме да поври малко, когато зеленчуците са готови, слагаме всички подправки и натрошаваме бульона /по-добре е да използвате истински/, разбъркваме отново.

Готвим до пълна готовност на вкусната супа.

Когато е леко топла, я застройваме. В купа слагаме киселото мляко, двата жълтъка и брашното разбъркваме добре.

Вземаме с черпак малко от супата и прибавяме към млечната застройка, бъркаме и накрая изсипваме всичко във супата.

Сервираме топла бабината гъбена супа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар