Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и нарязваме на полумесеци гъбите, оставяме настрани.
В тенджерка слагаме маслото заедно с гъбите задушаваме до леко омекване. Изваждаме ги във отделен съд и във същата тенджерка добавяме олиото.
Нарязваме на ситно зеленчуците и слагаме да се запържат до златисто, към тях прибавяме гъбите.
Разбъркваме и добавяме водата в гъбената чорба.
Оставяме да поври малко, когато зеленчуците са готови, слагаме всички подправки и натрошаваме бульона /по-добре е да използвате истински/, разбъркваме отново.
Готвим до пълна готовност на вкусната супа.
Когато е леко топла, я застройваме. В купа слагаме киселото мляко, двата жълтъка и брашното разбъркваме добре.
Вземаме с черпак малко от супата и прибавяме към млечната застройка, бъркаме и накрая изсипваме всичко във супата.
Сервираме топла бабината гъбена супа.
Коментари
Пропорциите не са верни!