Начин на приготвяне
Тайната на хубавата кавърма е бавното задушаване на месото и без много, много да се бърка.
Така остават цели парчета месо, които се разтапят в устата, без да са се раздробили по време на готвенето.
Добавете и щипка любов по Ваш вкус!
Измитото и добре подсушено месо нарязвате на кубчета с размер 3-5 см.
Сипвате месото в дълбок тиган и загрявате на максимална степен котлона, докато месото започне да се кавардисва а това е процес между пържене и задушаване. Откъдето идва наименованието на ястието .
Щом течността се изпари, месото се зачервява и остава в собствената си мазнина.
После намалявате котлона и продължавате пърженето на месото от всички страни като го обръщате с подрусване на тигана, не бъркате с лъжица.
Когато месото потъмнее до златисто от всички страни, добавяте маста. Похлупвате с капак и засичате 30 минути. За това време месото е полу-готово. Готвенето е на слаб котлон.
Важно е месото да е останало на мазнина и да започне да се пържи. През това време, обелвате лука и го нарязвате на лентички, праз лука - на дебели кръгчета. Нарязвате печеният пипер и консервираните гъбите. Добавяте към месото надробената сушена чушка, всички зеленчуци и засичате още 20 минути. Време напълно достатъчно да се задушат зеленчуците и да се до сготви месото.
След това добавете подправки и доматено пюре или нарязан на дребно един голям домат. Оставете да покъкри още пет минути. На другия котлон в тиган пригответе яйцата на очи за всяка порция по едно яйце .
Сервирайте кавърмата гореща и поръсена с пресен магданоз и яйце . Да ви е сладко !
Коментари