Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Мамината кавърмa, стъпка по стъпка

Мамината кавърмa, стъпка по стъпка

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Мамината кавърмa, стъпка по стъпка
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Черпим ви с рецептата за мамината кавърма и пожелаваме добър апетит"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г /по възможност по - мазничко/
  • кромид лук - 2 големи глави
  • праз лук - 1 стрък
  • печени червени пиперки - 4 бр.
  • гъби - 400 гр консервирани
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • свинска мас - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер, лют червен пипер - опушен и едро смлян и сол на
  • вкус, сушена чушка
  • стрита чубрица - 1 чаена лъжица
  • ситно нарязан магданоз - 1 супена лъжица за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тайната на хубавата кавърма е бавното задушаване на месото и без много, много да се бърка.

Така остават цели парчета месо, които се разтапят в устата, без да са се раздробили по време на готвенето.

Добавете и щипка любов по Ваш вкус!

Измитото и добре подсушено месо нарязвате на кубчета с размер 3-5 см.

Сипвате месото в дълбок тиган и загрявате на максимална степен котлона, докато месото започне да се кавардисва а това е процес между пържене и задушаване. Откъдето идва наименованието на ястието .

Щом течността се изпари, месото се зачервява и остава в собствената си мазнина.

После намалявате котлона и продължавате пърженето на месото от всички страни като го обръщате с подрусване на тигана, не бъркате с лъжица.

Когато месото потъмнее до златисто от всички страни, добавяте маста. Похлупвате с капак и засичате 30 минути. За това време месото е полу-готово. Готвенето е на слаб котлон.

Важно е месото да е останало на мазнина и да започне да се пържи. През това време, обелвате лука и го нарязвате на лентички, праз лука - на дебели кръгчета. Нарязвате печеният пипер и консервираните гъбите. Добавяте към месото надробената сушена чушка, всички зеленчуци и засичате още 20 минути. Време напълно достатъчно да се задушат зеленчуците и да се до сготви месото.

След това добавете подправки и доматено пюре или нарязан на дребно един голям домат. Оставете да покъкри още пет минути. На другия котлон в тиган пригответе яйцата на очи за всяка порция по едно яйце .

Сервирайте кавърмата гореща и поръсена с пресен магданоз и яйце . Да ви е сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Най-добрата кавърма, което съм правил до сега. Именно заради кавърдисването!!!
31.01.2021 20:17
1