Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Пататник Стъпка по Стъпка

Пататник Стъпка по Стъпка

Пататник Стъпка по Стъпка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Традиционен пататник по лесна рецепта, с описание стъпка по стъпка"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • джоджен - сух или пресен
  • сол
  • олио - или масло
  • сирене - 100 г по желание
  • кори за баница - 6 - 7 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и лука и ги настъргваме на едро ренде. Оставяме за малко да се изцедят, ако са много водни.

В съд счукваме яйцата към тях добавяме настърганите картофи, както и сиренето, посоляваме на вкус, прибавяме и джоджена.

В тефлонов тиган слагаме 2 супени лъжици олио и го омазняваме добре.

Най-отдолу поставяме 2-3 готови фини кори, така че краищата да излизат извън тигана.

Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тигана.

Поставяме отгоре няколко кори и завиваме добре с краищата на долните кори.

Оставяме така да се пече, като поставяме отгоре капака за около 5-8 минути.

Когато се зачерви добре отдолу, обръщаме пататника върху чиния и оставаме от другата страна да се пече, но вече без капак.

Когато е вече готов, намазваме отгоре с масло и оставяме да поизстине.

Пататникът Стъпка по Стъпка е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: