Начин на приготвяне
Обелваме картофите и лука и ги настъргваме на едро ренде. Оставяме за малко да се изцедят, ако са много водни.
В съд счукваме яйцата към тях добавяме настърганите картофи, както и сиренето, посоляваме на вкус, прибавяме и джоджена.
В тефлонов тиган слагаме 2 супени лъжици олио и го омазняваме добре.
Най-отдолу поставяме 2-3 готови фини кори, така че краищата да излизат извън тигана.
Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тигана.
Поставяме отгоре няколко кори и завиваме добре с краищата на долните кори.
Оставяме така да се пече, като поставяме отгоре капака за около 5-8 минути.
Когато се зачерви добре отдолу, обръщаме пататника върху чиния и оставаме от другата страна да се пече, но вече без капак.
Когато е вече готов, намазваме отгоре с масло и оставяме да поизстине.
Пататникът Стъпка по Стъпка е много вкусен!