Начин на приготвяне
За първи път правя блат с агаве, но реших да опитам.
Разбих яйцата с ванилия и 4 с.л. агаве до побеляване. Смесих брашното с бакпулвера и пресях в яйцата. Разбърквам до еднородна смес и сипвам върху хартия за печене в тава 24 см.
Пека блата за пандишпановата торта в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Блатът се надига леко при изпичане.
Когато е готов, се охлажда и срязва на две през средата.
В топла вода се сипват 2 с.л. агаве и се разбърква - това е сиропа за тортата.
В касерола се загряват 400 мл прясно мляко с агаве и 1 таблетка стевия.
В 100 мл прясно мляко се разбърква пудинг банан на кашичка и се сипва в горещото мляко.
На умерен огън, да не загори, се бърка с тел, докато сгъсти. Сваля се и се покрива с фолио да се охлади.
Отделно се разбива течна сметана до меки връхчета. Смесваме охладения бананов пудинг с бита сметана по 2-3 с.л. и разбъркваме до получаване на гладък крем за торта.
В чиния се поставя блатът, сипва се сироп върху него, намазва се с част от крема и отгоре с 2-3 с.л. сладко от портокали.
Сиропира се и втория блат и двата се притискат леко отгоре. Намазва се отгоре и отстрани с крем.
Останалият крем за сметановата торта се смесва с хранителна червена боя на прах, размита в лъжица кисело мляко. Пълни се пош с накрайник и се шприцова.
Поръсва се с цветни захарни пръчици, в средата се слага сладко от портокали и се прави роза от фондан за разкош.
Не съм чакала да стегне, снимах, нарязах и започнах да изравнявам. Насладете се и вие на тази невероятна пандишпанова торта!
Сочна и ароматна креместа пандишпанова тортичка. Да ви е сладко !