Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Креместа пандишпанова тортичка

Креместа пандишпанова тортичка

Креместа пандишпанова тортичка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 4 бр. малки
  • агаве - 6 с.л.
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сироп
  • вода - 100 мл
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • пудинг - 1 пакет банан
  • агаве - 4 с.л.
  • стевия - 1 таблетка
  • ванилия
  • сметана - 100 мл сладкарска
  • сладко от портокали - 1 к.ч.
  • сладкарска боя - 1 к.л. на прах, за крема
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • декор
  • захарни пръчици - цветни
  • фондан - роза
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За първи път правя блат с агаве, но реших да опитам.

Разбих яйцата с ванилия и 4 с.л. агаве до побеляване. Смесих брашното с бакпулвера и пресях в яйцата. Разбърквам до еднородна смес и сипвам върху хартия за печене в тава 24 см.

Пека блата за пандишпановата торта в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Блатът се надига леко при изпичане.

Когато е готов, се охлажда и срязва на две през средата.

В топла вода се сипват 2 с.л. агаве и се разбърква - това е сиропа за тортата.

В касерола се загряват 400 мл прясно мляко с агаве и 1 таблетка стевия.

В 100 мл прясно мляко се разбърква пудинг банан на кашичка и се сипва в горещото мляко.

На умерен огън, да не загори, се бърка с тел, докато сгъсти. Сваля се и се покрива с фолио да се охлади.

Отделно се разбива течна сметана до меки връхчета. Смесваме охладения бананов пудинг с бита сметана по 2-3 с.л. и разбъркваме до получаване на гладък крем за торта.

В чиния се поставя блатът, сипва се сироп върху него, намазва се с част от крема и отгоре с 2-3 с.л. сладко от портокали.

Сиропира се и втория блат и двата се притискат леко отгоре. Намазва се отгоре и отстрани с крем.

Останалият крем за сметановата торта се смесва с хранителна червена боя на прах, размита в лъжица кисело мляко. Пълни се пош с накрайник и се шприцова.

Поръсва се с цветни захарни пръчици, в средата се слага сладко от портокали и се прави роза от фондан за разкош.

Не съм чакала да стегне, снимах, нарязах и започнах да изравнявам. Насладете се и вие на тази невероятна пандишпанова торта!

Сочна и ароматна креместа пандишпанова тортичка. Да ви е сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: