Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Портокалов флан с яйчен крем

Портокалов флан с яйчен крем

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k18k12
Портокалов флан с яйчен крем
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
26/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Портокалов флан с яйчен крем - разкошна изненада и начин да зашеметите с кулинарния умения"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. големи, XL
  • портокал - 1 бр. кората
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 6 - 7 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте 2-3 с.л.захар и разпределете карамела в 2 или 3 огнеупорни чашки за флан.

Разбийте яйцата с 2 лъжици от захарта без да ползвате миксер, за да не стават на пухкава пяна.

Настържете на фино ренде за цитруси половината портокалова кора и сложете към яйцата.

Налейте млякото и разбъркайте.

Сипете сместа в чашките и поставете в тавичка с вода, така че нивото и да стига до средата на формите.

Печете така на водна баня в загрята на 150 градуса фурна за около час или докато фланът се стегне и леко добие загар по повърхността.

Оставете да изстива и през това време обелете ивици от останалата половинка портокал. Важно е да обелите само оранжевата част, за да не нагарчат впоследствие. Залейте с малко вода и варете 8 минутки.

Изхвърлете остатъчната водичка, ако не е извряла. Налейте още малко, колкото да покрива един пръст корите. Сложете останалата захар и варете още 8 минути или докато сиропът се сгъсти.

За да сервирате вкусният десерт минете по ръбчетата на формите с нож и обърнете в чинийка. Полейте всеки флан с малко от гъстия портокалов сироп и украсете с конфитираните корички.

Да ви е сладко! Портокаловият флан с яйчен крем е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: