Пълнена пилешка кавърма в лук

ИивинкаИивинка
Помощник Готвач
163
76
996
1
26/02/2020
"Минималистично и любимо - пилешка кавърма в лук, никога нямаше да се сетим "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо832
  • Преглеждания за месеца476
  • Преглеждания за седмицата96
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г бяло
  • лук - 1 глава голяма
  • мариновани гъби - 1/2 буркан, нарязани
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете най-голямата глава лук, с която разполагате. Разрежете я през средата, извадете леко пръстените, но внимавайте да не ги повредите. Останалата част от лука нарежете на ситно за кавърмата.

Бялото пилешко месо нарежете на парчета.

Включете фурната да загрява на 180 градуса.

В намазнена тавичка сложете пръстените на лука и ги пъхнете във фурната да омекнат.

В тиган сложете олио да запържите лука, след това добавете бялото пилешко месо и маринованите гъби.

Овкусете с подправки, нарежете магданоза на ситно и прибавете. Долейте малко вода и оставете да поври, за около 5-10 мин.

Лукът във фурната вече трябва да е омекнал, извадете го и напълнете с пилешката кавърма.

Върнете отново във фурната до готовност на ястието.

Пълнена пилешка кавърма в лук поднесете с чаша бяло вино.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
27.02.2020 16:15
И аз много харесах рецептата браво.
1
0
Иивинка
Иивинка
27.02.2020 16:26
Благодаря!
1
0
Зорица
Зорица
27.02.2020 11:47
Чудесна идея, непременно ще опитам!
3
0
Иивинка
Иивинка
27.02.2020 12:10
Радвам се, че ви харесва! В къщи, облизваха пръсчета за още :)
1
0