Здравословен плосък хляб с ленено брашно

Румяна С.Румяна С.
Чирак
78
32
111
27/02/2020
"Не търсим здравословен хляб в магазина, защото си го приготвяме сами - ето как "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо655
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 80 гр /или 2 с.л./
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • ленено брашно - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр. + 2 белтъка
  • сол - щипка
  • оцет - 3 - 4 капки
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
  • ленено семе - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и белтъците с щипка сол до получаване на лека пяна, може и с вилица. Содата слагаме в киселото мляко да се активира.

Към разбитите яйца прибавяме киселото мляко със содата и оцета. Разбъркваме.

Добавяме лененото брашно и лъжица кокосово масло и разбъркваме до получаване на гъста лепкава смес. Ако нямате кокосово масло може да използвате и 1 с.л. зехтин.

Към сместа по желание можем да добавим сусам и ленено семе. Слагаме готовата смес в предварително намазнена тавичка за печене на хляб.

Печем плоския хляб в предварително загрята фурна в режим вентилатор на 175 градуса за около 20-22 минути. Проверяваме с клечка.

Хлебчето не се надига много, остава си плоско, поради типа брашно и същевременно пухкаво и меко.

Да ви е сладко! Здравословният плосък хляб с ленено брашно е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар