Начин на приготвяне
Нарязваме телешките ребърца на парчета. Стараем се да режем в средата между двата кокала. Така ще се получат равни ребърца с месце от двете страни.
В купа приготвяме маринатата. Слагаме меда, соевия сос и доматеното пюре. Разбъркваме хубаво до пълното омесване на продуктите. По желание слагаме и чаена лъжичка черен пипер.
Ребърцата прибавяме към маринатата и хубаво разбъркваме. Всички парченца трябва да са добре намазани от всички страни.
Прибираме купата в хладилника за няколко часа. Ако разполагате с една вечер да останат, още по-добре. Месото ще поеме хубаво от соса и ще стане по-вкусно и крехко.
Маринованите телешки ребра се пекат в тава, в която се добавили 1/3 ч.ч. вода. Завийте тавата с фолио и печете на 220-230 градуса за час.
След което открийте тавата и намалете фурната на 200. Запечете от двете страни по 20-тина минути.