Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Мариновани печени телешки ребра

Мариновани печени телешки ребра

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Мариновани печени телешки ребра
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Мариновани телешки ребра, след които просто облизваме пръсти"

Необходими Продукти

  • телешки ребра - 2 кг
  • мед - 50 мл
  • соев сос - 50 мл
  • доматено пюре - 20 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешките ребърца на парчета. Стараем се да режем в средата между двата кокала. Така ще се получат равни ребърца с месце от двете страни.

В купа приготвяме маринатата. Слагаме меда, соевия сос и доматеното пюре. Разбъркваме хубаво до пълното омесване на продуктите. По желание слагаме и чаена лъжичка черен пипер.

Ребърцата прибавяме към маринатата и хубаво разбъркваме. Всички парченца трябва да са добре намазани от всички страни.

Прибираме купата в хладилника за няколко часа. Ако разполагате с една вечер да останат, още по-добре. Месото ще поеме хубаво от соса и ще стане по-вкусно и крехко.

Маринованите телешки ребра се пекат в тава, в която се добавили 1/3 ч.ч. вода. Завийте тавата с фолио и печете на 220-230 градуса за час.

След което открийте тавата и намалете фурната на 200. Запечете от двете страни по 20-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: