Начин на приготвяне
Изберете голямо парче свински ребра - около 1 кг, и го разполовете на две. Измийте свинските ребра. Подсушете ги с кухненска хартия.
За да приготвите маринатата, смесете равни части мед и соев сос, добавете 2 супени лъжици оцет, щипка сол, черен и червен пипер и няколко пресовани скилидки чесън. Трябва да се получи гъста смес.
Намажете хубаво ребрата с тази смес без да ги разделяте и оставете поне за 24 часа в хладилник, за да се мариноват хубаво.
След като ребрата са се мариновали, подгответе барбекюто или скарата. Загрейте хубаво скарата, а ако използвате барбекю, трябва да няма огън, а само гореща жар. Намажете двете парчета ребра с олио и ги изпечете до хубав златист загар.
След като са готови, разделете ребрата и ги поръсете със сол на вкус.
Сервирайте в компанията на добре изстудена халба бира!
Добър апетит и Наздраве!
Коментари