Телешки ребра на скара

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Телешки ребра на скара
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Всяка шумна вечер с приятели трябва да е допълнена със сочни телешки ребра, които да дават сили за веселбата"

Необходими Продукти

  • телешки ребърца - 1.5 кг приблизително
  • соев сос - 50 мл
  • мед - 4 или 5 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на маринатата за ребрата.

В купичка смесете меда, соевия сос и пресования чесън. Добавете към съставките и оцета.

Разбъркайте добре, докато се смеси всичко много добре.

Ребърцата нарежете на порции. Старайте се около всеки кокал да остане еднакво количество месо от двете страни.

Намажете с маринатата телешките ребърца, покрийте ги а алуминиево фолио и приберете в хладилника за час-два.

Загрейте скарата. Поставете телешките ребърца и изпечете от всички страни до готовност.

Телешки ребра на скара поднесете с гарнитура по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: