Меки сладки с мас

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Меки сладки с мас2 / 2
01/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
85 мин.
Порции
50
"Не сме вярвали, че сладките с мас могат да ни се усладят толкова"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 4 с.л
  • мас - 1 ч.ч
  • ванилия - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 5 г
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • сладкарска боя - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези меки сладки с мас стават изключително меки и доста бройки излизат.

В купа с брашно добавете яйцето, захарта, ванилията. Маста трябва да е на стайна температура. В киселото мляко угасете содата и бакпулвера, докато шупне. Прибавете към останалите съставки и замесете меко тесто за сладки.

Разделете тестото на две. В едната част сложете боя и премесете, докато се оцвети тестото. Може да използвате течна боя или на прах.

Включете фурната на 200 градуса да загрява. В тава поставяме хартия за печене.

Отделно разточете двете парчета тесто на кора с дебелина около 5 мл, нека не е твърде тънка.

Сложете бяло тесто, върху него сложете част от оцветеното тесто и отново разточете. Може също така да ги примесете двата цвята тесто, да се слеят цветовете и отново разточвате.

Важното е след това да изрежете с различни формички меките сладки. Поставете меките масленки в тавата, и печем във фурната за около 10-15 мин.

С повод, и без повод имаме си цветни сладки с мас, които донасят много добро настроение!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Черникова
Кристина Черникова
Благодаря за рецептата! Много весели пролетни сладки! Дали могат да се слепят със сладко после?
01.03.2020 14:27
1
1
Покажи всички подкоментари