Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова Торта»Двуцветна бадемова торта без печене

Двуцветна бадемова торта без печене

Потребител#246858Потребител#246858
Помощник Готвач
38164114126
Двуцветна бадемова торта без печене4 / 4
01/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20
"Фурна не ви е необходима, за да си приготвите вкусен десерт - бадемовата торта без печене е доказателство"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • какао - 120 г натурално
  • захар - 500 г пудра
  • бисквити - 200 г крехки
  • коняк - 30 мл
  • бадемов ликьор - 30 мл
  • маскарпоне - 3 с.л.
  • шоколад - 200 г с бадеми, 2 бр.
  • бадеми - 100 г сурови
  • ядки - 50 г микс сурови
  • шоколадови пръчици - 2 пак.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. /за потапяне на бисквитите/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се изважда 1 час по-рано да омекне. Това е първата стъпва от приготвянето на бадемовата торта без печене.

Бадемите се накисват в гореща вода, докато люспите започнат да се отделят лесно /след около 20 минути/. Обелват се и се заделят 14-15 бадема за декорация на тортата, които се разделят на половинките им.

От останалите сурови и омекнали бадеми се приготвя паста по следния начин: в дълбока кана за пасатор се изсипват бадемите и се пасират, като периодично се прибавя по лъжица от сгорещеното в микровълнова фурна прясно мляко /около 5-6 с.л./ до получаване на готова паста. Може да се вземат готови филирани бадеми, които по-лесно се обработват, но тогава трябва отделно да се купят бадеми за декорацията от цветчета.

Миксът от ядки /бели и черни стафиди, лешници, шамфъстък / се накълцва ситно.

Към размекнатото масло се прибавя пудрата захар и се разбива до получаване на пухкава смес. Готовият крем се разделя. В 2/3 от него се добавя какаото на прах. В останалата част се добавя маскарпонето, подготвените ядки микс и приготвената бадемова паста. Получават се два крема с различни цветове и сравнително еднакви по количество.

Оставят се настрани и се приготвят два плитки съда за потапяне на бисквитите. В единия се наливат конякът и бадемовият ликьор, а в другия – останалото прясно мляко, което е изстинало.

В избраната за сервиране форма се слага домакинско фолио.

Бисквитите, които не трябва да са обикновени, а лесно попиващи, се редят по дължина в плитък съд, като преди това се потапят в смесите. Първият ред бисквити се топят в едната смес, а вторият – в другата. Редуват се и кремовете. Редовете от бисквити се редят във височина.

Важното е след всяко потапяне и намазване с крем, да се разместват бисквитите, които имат роля на блатове. Първият ред е от три цели бисквити, но вторият започва с половин бисквита, следват две цели и редът завършва с другата половина бисквита. Така се покриват фугите и нашата бисквитена торта няма да се размести. Следва отново ред от три цели бисквити и т. н. до приключване на кремовете, като се целѝ най-горният ред да приключва с три цели бисквити.

Всичко се притиска леко и внимателно се накланя до легнало положение. За тази операция ще помогне положеното в началото фолио върху дъното на формата, което след това се отлепва и се маха.

Шоколадите с бадеми се разтопяват на водна баня или в микровълнова фурна с 1-2 с.л. вода или прясно мляко. Залива се с тях повърхността и страните на тортата без печене. Прави се украса от заделените, разполовени бадеми и шоколадовите пръчици. След 1 час в хладилника, не само красивата, но и вкусна бадемова торта, е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#246858
Потребител#246858
Благодаря! Зареди се с търпение при намазването с кремовете, защото заради малката повърхност и то на потопените бисквити лесно се размества.... дано позитивизмът на избрания повод да ти даде сили. Успех!
01.03.2020 16:27
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Много ефектна и кокетна торта, бих я направила за гости! :)
01.03.2020 14:55