Праз с домашна луканка

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Готвач
142
323
344
198
02/03/2020
"Забъркваме вкусна манджичка от праз и домашна луканка"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 028
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • праз - 500 г
  • луканка - 2 парчета (около 300 - 400 г)
  • домати - 200 г консерва
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно. Луканката се реже на колелца и заедно се задушават под капак в малко мазнина.

Доматите се намачкват с вилица. Също може да се използва доматен сок. Прибавете и оставете да ври. Долейте 2 ч.ч. вода. Оставете да къкри.

Щом доматите поизврат, направете три гнезда и чукнете яйцата вътре. Похлупете отново на тих огън и изчакайте яйцата да се пошират в доматения сос.

Празът с домашна луканка е готов за сервиране. Лесен и вкусен миш маш!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар