Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Луканка»Домашна луканка по специална рецепта

Домашна луканка по специална рецепта

Домашна луканка по специална рецепта
Снимка: Деси Иванова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Разкриваме ви една от най-строго пазените тайни - тайната на вкусната луканка. Не я повтаряйте пред никого, иначе ви грози глоба от една дамаджана червено вино"

Необходими Продукти

  • кайма - 3 кг телешка
  • чубрица - 20 г
  • черен пипер - 20 г
  • червен пипер - 50 г
  • сол - 200 г
  • свински черва - тънки
  • кайма - 3 кг от свински бут
  • кайма - 3 кг от свинско гръдно месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трите вида кайма се смесват добре и се слагат всички подправки - солта, червения пипер и чубрицата.

Сместа се оставя в хладилника за 4 часа.

След това започвате да пълните червата с готовата смес и връзвате двата края. Луканката се поставя да виси на прохладно място и всеки ден се разточва с точилка.

Според вкуса преценявате кога да консумирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: