Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Праз с домашна луканка

Праз с домашна луканка

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494143705361
Праз с домашна луканка3 / 3
02/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Забъркваме вкусна манджичка от праз и домашна луканка"

Необходими Продукти

  • праз - 500 г
  • луканка - 2 парчета (около 300 - 400 г)
  • домати - 200 г консерва
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно. Луканката се реже на колелца и заедно се задушават под капак в малко мазнина.

Доматите се намачкват с вилица. Също може да се използва доматен сок. Прибавете и оставете да ври. Долейте 2 ч.ч. вода. Оставете да къкри.

Щом доматите поизврат, направете три гнезда и чукнете яйцата вътре. Похлупете отново на тих огън и изчакайте яйцата да се пошират в доматения сос.

Празът с домашна луканка е готов за сервиране. Лесен и вкусен миш маш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: