Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с кафява захар

Макарони на фурна с кафява захар

Макарони на фурна с кафява захар
Снимка: Илиана Първанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 1 ч.ч. (или 1 и 1/2 ч.ч.) на вкус
  • ванилия - 1 пакетче
  • краве масло - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в гореща вода с шарлан и щипка сол. След това ги отцеждаме и изсипваме в тава, (по желание предварително намазнена с масло). В купа разбиваме с телена бъркалка яйцата и кафявата кристална захар.

Към тях добавяме прясното мляко и ванилията. Изливаме сместа върху макароните, леко разбъркваме и отгоре разпръсваме малки парченца масло (по желание).

Печем на 200-250 градуса до златист цвят! След изпичането на макароните с яйца, докато е още горещ – десертът е много сладък, ала след като се охлади – е много вкусен и приятен! Той е за всички почитатели на класическия крем-карамел, но със плътността на любимите макарони на фурна - вкус, който ни връща в детството!

Чудно вкусни макарони на фурна с кафява захар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: