Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с прегоряла захар

Макарони на фурна с прегоряла захар

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Новак
3542249
Макарони на фурна с прегоряла захар
Снимка: Bistra Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
7-8

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сол - 1 щипка
  • олио
  • масло - 20 - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода с малко олио, измиват се и се слагат в намазнена тава.

В отделен съд се разбиват яйцата със захарта (като се остава малко за поръсване отгоре на макароните). Разбъркват се.

Добавя се млякото и ванилията. Сместа се добавя към макароните и се разбъркват добре.

Макароните се намазват с маслото и се слагат да се пекат на 180 градуса за 30-40 мин. - докато почнат да почервеняват.

Като се позапекат малко, се вадят и се поръсват със захар, след това се връщат обратно във фурната и се дозапичат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
чудесни са
23.03.2016 20:28
1
1
Покажи всички подкоментари