Начин на приготвяне
Смесете брашното, какаото, солта и бакпулвера.
В друг съд разбийте маслото и захарта до пухкав крем. Добавете едно по едно яйцата до оемането им.
Добавете червената боя към бътърмилка.
Към маслената смес прибавете половината от бътърмилка, след това част от сухата смес.
Разбъркайте и продължете така до изчерпване на количеството, като завършите със сухата смес.
Разделете сместа на две части.
Застелете дъното на тавичка с 20 см диаметър с хартия за печене.
Изпечете блатовете на 170 г за около 20 минути.
Отстранете ги внимателно, след като се охладят.
Разбийте сладкарската сметана, прибавете рикотата и заквасената сметана.
Разбъркайте до хомогенен и пухкав крем.
Отстранете крайчетата на блатовете и ги смелете на трохи.
Слепете тортата с крема и посипете с трохите.
Гарнирайте тортата Червено кадифе с рикота с роси от захарна маса.
Уникална торта със сметана и какао. Да ви е сладък животът като Торта Червено кадифе с рикота!