Начин на приготвяне
Бутертестото се нарязва на четири правоъгълни парчета и се пече на хартия за печене на 200 °C до златисто около 15 минути. Четвъртият блат се прави на трохи за паниране отстрани.
Кремът Наполеон се сварява с прясното мляко и четирите лъжици захар до сгъстяване и накрая се прибавя маслото. Оставя се да изстине.
Сметана се изстудява в хладилник и се разбива на твърд сняг, отделя се малко за украса, а другата част се смесва с пудинга.
Плодовете се пасират и слагат със захарта на котлона за 5-10 минути, после се охлажда леко. Добавя се към тях разтвореният и разтопен желатин. Разбърква се добре и леко се охлажда.
В подходящ поднос се слага бутерблатът, крем, блат, крем, блат и отстрани се измазва навсякъде с крема нашата торта Наполеон.
Панира се с трохите от начупения блат. По края с шприц се прави борд от сметаната.
В средата се излива плодовото желе.
Торта Наполеон с горски плодове се прибира в хладилник за 1 нощ.